Reconnect With Nature

Pred mnogimi leti so ljudje in narodi živeli v sožitju z naravo. Narava je bila njihov dom, prijatelj, učitelj in zdravilec. Ljudje so jo upoštevali, spoštovali in ji sledili. V današnjem času naše prijateljstvo z naravo vsak dan bolj izumira, zato je še posebej pomembno, da čim prej ukrepamo in se poskušamo z njo znova povezati.


Narava ima sama sposobnost vzdrževanja ravnotežja
Bodite iskreni do sebe – kdaj ste si nazadnje vzeli čas, da samo ste in opazujete naravne procese v sebi ter v svojem naravnem okolju? Naravne faze, cikli in spremembe so tako enostavni, naravni in popolni, vendar istočasno tudi zelo kompleksni. Narava je popolnoma samozadostna, zmožna ustvarjati mir in ravnovesje v vsakem trenutku.

Medtem ko sem en teden preživela v naravi, v opazovanju vsega, kar se je dogajalo okoli mene, sem zaznala neverjetno simfonijo naravnega gibanja okoli sebe. Na začetku je zapihal močan veter, prebudil je požar, ki je popolnoma požgal rastlinje celotnega gozda. Nato je ponoči začelo narahlo deževati, vročina se je znižala, reke so narasle in s seboj odnesle vse, kar je bilo odveč. Končno je naslednje jutro ponovno posijalo sonce, dežne kapljice so se posušile in vse je bilo pripravljeno za začetek novega cikla.

Vse predstavlja le pot do realizacije
Narava in njena dejanja so tako enostavna, vendar jih je kljub temu včasih težko razumeti. Za to ni kriva narava, temveč naš um, ki nam daje občutek, da v naravi prihaja do neravnotežij in da s svojimi dejanji dejansko škodimo naravi. Vendar če dobro opazujemo, razumemo, da to ni res. Ne glede na naša dejanja in reakcije, naj skrbimo, jočemo, trpimo ali poskušamo rešiti oziroma izkoristiti naravo, v njenem jedru, nanjo dejansko nič ne vpliva.

Narava se giblje v ciklih. Stvari se rodijo in so na koncu popolnoma uničene. To je naravni zakon – zakon, ki nas uči, da nič ne traja večno. Naš planet obstaja že milijarde let, v tem času pa je večkrat prišlo do popolnega uničenja tako celotne zemeljske površine kot tudi čudovitih pokrajin. V teh procesih so bile z zemeljske površine izbrisana tudi vsa takrat obstoječa živa bitja. Ne glede na to, kakšne so katastrofalne spremembe, je končen rezultat vedno bilo popolno ravnovesje. Na vašo žalost ali veliko srečo napram zakonu narave ne moremo ukreniti prav ničesar. Moč imamo le, da opazujemo, sprejmemo in se učimo. Vse skupaj je le potovanje k razumevanju naravne popolnosti rojstva in smrti.

Ali res vemo bolje?
Medtem ko berete zgornji odstavek, se oglaša vaš um: „To vendar ni mogoče.“ Naš um namreč še vedno verjame, da je mogoče spremeniti svet in zakone narave. Ravno iz želje po nadzoru nad naravo je naša družba ustvarila močne stroje, gensko spremenjene rastline, sisteme za nadzor vremena in še marsikaj – v veri, da vemo in znamo bolje. Toda, ali res vemo bolje? Kdo je ta "jaz", ki vedno ve bolje? Je resničen ali le namišljena prijatelj, ki našo pravo prijateljico, naravo, potiska daleč stran od nas samih? Obstaja velika verjetnost, da smo izgubili veliko več, kot smo si pripravljeni priznati v tem trenutku.

Narava smo mi
Dokazano je, da naše telo vsebuje majhne količine vseh elementov, katere najdemo v naravi. Naše telo predstavlja neverjetno kreacijo, del neskončnega, večnega, pravega in popolnega vesolja. Samo s tem, ko opazujemo naravo, njene naravne spremembe in vedenja, se lahko naučimo najglobljih skrivnosti življenja. Ne obstaja nič večjega, močnejšega, bolj mističnega oziroma globljega, kar bi morali še osvojiti. Vse to in še več nam je že dano, ravno zato se zdi to tako težko najti. Vendar vse, kar moramo storiti, je, da odpremo oči in pogledamo, kar se v vsej svoji lepoti razprostira pred nami.


Povežimo se!
Kdaj bo prišel čas, da končno spregledamo resnico? To preprosto resnico, ki nas lahko tako osreči in uravnoteži. Če vas je članek pritegnil k razmišljanju ali vas navdihnil in bi želeli izvedeti več o tem, kako se povezati z naravo, sledite tej rubriki. Spoznali boste naravne cikle, rastline, recepte za uravnoteženo življenje in kako živeti v skladu z vsakim od letnih časov, pri tem pa čim bolj produktivno uporabiti svojo energijo. Obstaja ogromno dejstev, o katerih vam nihče ni povedal, zato jih boste slišali tukaj. Ne nazadnje vas bo čas, ki ga boste preživeli v naravi, jo opazovali in ji prisluhnili, spodbudil, da dokončno spustite vse, kar vam več ne služi in se povežete s svojo pravo naravo tako navznoter kot tudi navzven.


Če imate dodatna vprašanja ali bi z mano želeli deliti svoje izkušnje, mi pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..


Nikoli ne zamudite najnovejše zgodbe in informacij!