master

Zavedno bivanje – postopoma, korak za korakom, vpliva na vedno globljo povezanost s samim seboj kot tudi na poglobljen občutek ljubezni do sebe in drugih. Najlepši in najbolj naraven rezultat prakticiranja zavednega bivanja je, da končno postanemo, kdor v resnici smo. To je najlepše darilo, ki si ga lahko podarimo v svojem življenju.


Kaj pomeni živeti svoj pravi jaz? Kako vemo, da to dejansko počnemo? Kaj pomeni predati se – ali je za to potrebno slepo slediti Guruju oziroma mojstru? Toliko vprašanj! Pa vendar se le-ta popolnoma razblinijo v trenutku naše popolne povezanosti. Takrat ni potrebno analiziranje, pridiganje in zapovedovanje tako sebi kot drugim, kaj je prav in kaj narobe. Preprosto vemo. Ne glede na to, kaj počnemo, v sebi čutimo močno povezanost s svojim resničnim jazom, medtem ko se naša ljubezen in sočutje stopnjujejo. Čutimo radost, lahkotnost in v nas prevevata harmonija in mir ne glede na to, kaj se dogaja okoli nas. Počutimo se izpopolnjene in uživamo v družbi drugih, kljub temu da za vzdrževanje občutka izpopolnjenosti ne potrebujemo nikogar niti ničesar. Življenje postane lahkotno in popolnoma drugačno.

Življenje je posledica odločitev, ki jih sprejmemo na poti
Nihče drug razen nas ne odloča o naših življenjskih odločitvah. Zato poskrbite, da dobro izberete svojo pot, nato pa začnite hoditi po njej ne glede na to, kaj pravijo drugi. Z vsakim korakom bo postajalo bolj in bolj jasno, kam ste namenjeni in kaj je vaš življenjski namen. Ko se resnično odločimo in povežemo sami s seboj, ne potrebujemo pomoči v obliki tarot kart, kristalov, astrologije, hipnoze ali jasnovidcev, da bi lažje sprejeli svoje odločitve in sledili pravi poti.

Čeprav se nam ob začetku potovanja zdi, da potrebujemo materialne pripomočke kot tudi druge metode zdravljenja, saj delno pomagajo, tekom časa spoznamo, da nam dejansko niso potrebni. Po drugi strani pa predstavljajo pomemben del procesa osebnega razvoja, zato se jim v primeru, da pri njihovi uporabi uživate in napredujete, nikakor ne odrekajte. Zavedajte pa se, da v trenutku, ko od njihove pomoči postanete preveč odvisni, začenjate izgubljati stik s seboj, namesto da bi se s seboj povezali, zato se poskusite vrniti nazaj k sebi brez njihove uporabe


NESKONČNE MOŽNOSTI DISTRAKCIJE

Bolj zavedni ko postajamo, več distrakcij se pojavlja na naši poti, kajti prav te se nam na prvi pogled ne zdijo moteče. Tukaj je nekaj primerov:

 • Čarobni rituali, zdravilne karte, razsvetljeni mojstri, duhovna bitja, zdravilne seanse. Resnično se je lepo povezati s temi sferami realnosti in včasih je potrebno prositi za pomoč na tej ravni, da bi se lahko premaknili naprej in se še globlje povezali sami s seboj. Vsekakor pa jih ni dobro uporabljati na dnevni bazi, saj so njihovi učinki močni in lahko naredijo več škode kot koristi. Kot v primeru zdravilnih rastlin, pravilna uporaba prave kombinacije sicer lahko pozdravi neko bolezen, vendar njihova brezglava uporaba na dnevni bazi lahko tudi škoduje. Zato najdite zdravo ravnotežje, medtem ko napredujete.

 • Bolj zavedni ko postajamo, bolj pogosto zaznamo spremembe v načinu svojega delovanja in vedenja. To lahko izzove povečano željo po svetovanju ali opozarjanju tistih, ki še vedno živijo v skladu s starimi navadami oziroma se udeležujejo ritualov, s katerimi ste vi že prenehali. Ne pozabite, da kakršnokoli pridiganje in poučevanje samo naznanjata, da ste ponovno popolnoma izgubili svoj notranji mir in dovolili umu, da vas nadzoruje. Ko smo resnično povezani, smo sposobni ljubiti in sprejeti vsakogar in vse takšne, kot so. Delimo sočutje in ljubezen, ki predstavljata ključ za spremembe okolice.

 • Slediti strogim pravilom in biti obsedeni z zdravim načinom življenja lahko v nas prebudita občutek stresa, in namesto da bi bili bolj sproščeni in mirni, izgubimo svoje ravnotežje. Zato je pomembno, da si tu in tam odpočijemo ter prenehamo slediti vsemu, kar je dobro in prav. Uživajte življenje, sladke trenutke pregreh in si dovolite uresničiti svoje najbolj nenavadne želje vsaj enkrat v mesecu. V teh prostih dneh se naučite smejati samim sebi in svojim izzivom ter se sprejmite takšne, kot ste. To vam bo omogočilo, da sprostite prepričanja, ki vas omejujejo in uresničite svoj resnični potencial.


  Ob koncu dneva je vsak zase odgovoren sam
  Bolj zavedni ko postajamo, hitreje spoznamo, da smo kljub družini in prijateljem, ki nas obkrožajo, na svoji življenjski poti sami. Nihče ne more skrbeti za nas, tako kot to počnemo mi. Zato prevzemite polno odgovornost za svoje življenje in odločitve ter stojte trdno za svojim jazom.

  Znanstveno je dokazano, da način našega čutenja in misli privablja v naše življenje točno določene ljudi in okoliščine, ki največkrat odgovarjajo le-tem. Pomembno je, da se zavemo, kje se nahajamo s svojimi čustvi in predvsem ozavestimo svoje misli. Ljudje, ki prihajajo v vaše življenje, so zelo pomembni; zato delimo z njimi čim več ljubezni in skupaj ustvarimo čim več lepih trenutkov. Ne pozabimo pa, da ne glede na to, kaj pravijo in počnejo drugi, nihče nima moči, da bi nas spremenil ali nam pomagal. Šele takrat, ko se odločimo, da bomo začeli hoditi pot zavednega življenja, bomo lahko vplivali na spremembo v sebi in okoli sebe, kot tudi motivirali druge, da sledijo v svojem ritmu.

  Ostanite močni, sledite klicu in šepetu svojega srca in kmalu se boste vrnili domov. Vi ste tisti, ki ustvarjate svojo lastno realnost in razlog, da se vsak dan znova zbudite in živite polno, zavedno in ljubeče življenje.


  Če imate kakršnakoli vprašanja, bi radi delili svoje izkušnje ali misli z menoj, mi pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..


  Nikoli ne zamudite najnovejše zgodbe in informacij!