Open Up and Receive

Da bi v tem tednu lahko sprejeli vse darove vesolja, je pomembno, da se popolnoma odpremo. Dovolimo, da nas doseže tisto, kar je najbolje za nas. Popolnoma zaupajmo, se sprostimo, začutimo navdih in dovolimo prihajajočemu tednu, da se napolni s čudeži.


Ko resnično verjamemo v nekaj, ni možnosti za neuspeh
Ta teden obstaja samo ena stvar, na katero se bomo osredotočili – na vero vase. Pomembno je, da se naučimo zaupati, da že imamo vse, kar potrebujemo za svoj uspeh. Proti koncu tedna boste že lahko začeli opažati, kako se vaša realnost spreminja glede na to, kaj o sebi in svojem okolju mislite.

Moja radost je bila tako spontana in močna, da je postala nalezljiva
Ko sem končno spustila nadzor in si dovolila prejeti, kar mi je ta teden vesolje namenilo, se je zgodilo nekaj neverjetnega. O sreči nisem več potrebovala niti razmišljati, prisotna je bila v vsakem trenutku, tudi v najbolj težkih situacijah. Želela sem, da bi tako bilo za večno. Nič me ni moglo ustaviti; verjela sem, da je vse, kar počnem, prekrasno in to so začutili vsi, ki so z mano prišli v stik. Moja realnost se je popolnoma spremenila.


Nekaj nasvetov, s katerimi si lahko pomagate poglobiti vero vase, se odpreti in zažareti v vsem svojem potencialu:

 • Uporabite svoj dih: Uporabite svoj dih, da zrastete, postanete še višji in močnejši. Pošljite svoj dih navzdol po hrbtenici, razbremenite celotno hrbtenico in naredite prostor med vretenci ter se z vsakim izdihom podaljšajte. To lahko storite, medtem ko stojite v vrsti v trgovini, na avtobusni postaji ali na delovnem mestu. Dovolite si, da se vaša čudovita energija dvigne iz centra vašega telesa, popeljite jo skozi svoje srce v širok nasmeh. Da bi pomagali svoji notranji lepoti, da zažari, si lahko pomagate z naslednjimi vonjavami: pomaranča, ingver, bergamotka, limonska trava.
 • Prebudite svoje čute in se povežite: Razširite svoje roke proti nebu, vdihnite energijo sonca v svoje telo, začutite kako vam vliva moči, zavrtite se, zaplešite, poskočite oziroma storite karkoli čutite, da je prav. Bodite to, kar ste.
 • Negujte in skrbite za svojo prebavo: Ta teden poskusite jesti hrano, ki ste jo pripravili sami, če je mogoče iz vašega vrta: polnozrnato hrano, zelenjavo in sadje. Dodajte še nekaj beljakovin, saj s tem omogočite proizvodnjo serotonina, ki vašim možganom pomaga, da delujejo pozitivno in samozavestno.
 • Ustvarjajte: Poiščite navdih in ustvarite svoj urnik, aktivnosti, tok življenja. Naj vas vaša dejanja spodbudijo, da začutite srečo. Kar pa je najpomembneje, uživajte v lepoti in možnosti napredka, ki ga ponuja vsak nov dan.
 • Zavedno se gibajte – s tem ko uporabite asane ali joga položaje za moč in odpiranje: VIRABHADRASANA I ali BOJEVNIK I.

Neskončen tok navdiha

Čeprav se je teden končal prehitro, sem se veselila, saj je to bil šele začetek. Čutila sem toliko navdiha in hvaležnosti za tok neprekinjene sreče, ki me je oblil, da sem ustvarila veselo jutranjo rutino za srečo in mir. Z globokim občutkom hvaležnosti program delim z vami in upam, da vas bo navdihnil, da ga preizkusite:

1. Prebudite se in se veselo zvalite s postelje
Ta prvi del je najbolje izvesti kar v postelji. Preizkusite, saj bo naredil vaš način prebujanja veliko bolj zabaven.

 • Kolena pokrčite na prsih in jih primite z rokami, zibajte se naprej in nazaj ter s tem popolnoma sprostite vašo hrbtenico. Začutite, kako to nežno gibanje sprošča in masira vaš hrbet.
 • Nato obe koleni pripeljite na eno stran, medtem ko obe roki raztegnete na vsako stran. Pogled usmerite v nasprotni smeri od kolen. Vdihnite v hrbtenico in čutite, kako se napetosti sproščajo z vsakim izdihom. Ponovite še na drugi strani.
 • Z nasmehom na obrazu se nekajkrat zazibajte z nogami čez glavo in nato za trenutek prisluhnite tišini. Če imate partnerja, ga požgečkajte ali se prevrnite na njegovo stran. Nato se sproščeno in veselo zvalite s svoje postelje.

2. Vdihnite svež kisik in se regenerirajte
Ko se vam je končno uspelo skobacati s postelje, ni nič boljšega kot uporaba enostavnih gibov, s katerimi prebudite nežno in ljubečo energijo, ki počiva globoko v vas samih:

 • Krožite z rameni.
 • Sedite s prekrižanimi nogami in krožite s celotnim trupom, medtem ko globoko in zavedno dihate.
 • Še vedno v istem sedečem položaju s prekrižanimi nogami začnite odpirati svoje telo na vsako stran; ne pozabite, svojega telesa zavrteti iz trebuha, namesto da bi premikali samo svoj vrat.
 • Premaknite se na vse štiri in se pretvarjajte, kot da ste mačka in nato krava; vdihnite in izdihnite v vsak svoj gib, nato pa dovolite svojemu telesu, da v svojem ritmu zapleše, medtem ko še vedno izvajate enako vajo. Začutite nežen in sproščujoč tok, ki se pretaka skozi vaše celotno telo kot ocean, ki iz vašega telesa odnaša vse napetosti in stres.
 • Za konec se spremenite še v Sfingo. Ne pozabite se osredotočiti na svoje namere za prihajajoči dan, medtem ko še vedno globoko dihate in opazujete naravni tok diha v in iz telesa.

3. Izberite 3 položaje glede na svoje potrebe in namero
Raztegnite svoje telo (medtem ko počasi in zavedno dihate) z uporabo katerekoli od asan, ki ste jih spoznali do sedaj ali jih poznate že od prej. Bodite kreativni in predvsem prisluhnite potrebam vašega telesa. V vsakem izmed položajev, ki jih izberete, ostanite vsaj 10 globokih vdihov in izdihov ter maksimalno do 5 minut. Uporabite vzglavnike/blazine in si pomagajte, da se v pozi počutite udobno ter čim bolj sproščeno. Ne silite svojega telesa v nekaj samo zato, ker nekdo drug v tem položaju izgleda čudovito. Če začutite napetost v kateremkoli delu svojega telesa, spremenite svoj položaj in se ponovno udobno namestite. Dihajte globoko in zavedno v vse dele svojega telesa, še posebej tja, kjer morda čutite napetosti. Občutite vaše celotno telo, prisluhnite svojim potrebam in se povežite sami s seboj.

Če nimate predhodnih izkušenj z vadbo joge, vam priporočam, da se udeležite kratkega tečaja joge ali se obrnete na privatnega učitelja, da vam pokaže pravilne osnove. Zdravi in stabilni temelji skupaj s pravim načinom zavedanja predstavljajo ključ za uspešno nadgradnjo vaše prakse in pridobitev pozitivnih učinkov redne vadbe.

4. Vzemite si trenutek, da se povežete sami s seboj in se pripravite za nov dan
Preden vstopite v nov dan, si vzemite trenutek, lezite na tla ali posedite v tišini. Končna sprostitev je najbolj pomemben del vsake aktivnosti. Bolje je, da preskočite asane kot končno sprostitev, saj je le-ta ključnega pomena, da telo lahko učinkovito absorbira vse informacije, ki jih je prejelo v času vadbe. Izberite pozitivno misel za dan, ki vas bo podprla, ko vse drugo odpove.


Nikoli ne zamudite najnovejše zgodbe in informacij!