Practical Joy

Predstavljajte si življenje, kjer se ne glede na to, kaj se zgodi, počutite uravnoteženi, srečni in popolnoma mirni. Občutiti srečo v vsakem trenutku je vaša izbira. Vaše misli in vedenjski vzorci so tisti, ki vam omogočajo, da izberete srečo vedno znova, vsako jutro, tekom vsakega dneva, vsak večer in vsako noč. V tej sekciji se bomo naučili, kako najbolje izkoristiti svoje vedenjske vzorce v samo 10 preprostih korakih.


Občutite veselje. Povedano s preprostimi besedami, toda kako je dejansko mogoče vzdrževati srečo ves čas?
Dejansko je zelo preprosto – tako kot pri vseh najboljših stvareh v življenju. Vsi v sebi naravno gojimo ogromno sreče, zato se moramo samo sprostiti. Torej moremo zgolj izbrati, da želimo občutiti srečo, to izbiro potrditi vsak dan, znova in znova, potem pa si dovoliti srečo tudi doživeti in jo deliti z drugimi.

Začetki ideje
Ta program sem ustvarila, ko sem bila na vrhuncu svoje kariere. Takrat sem bila zelo srečna in sem iz dneva v dan dosegala več, kot sem kdajkoli upala sanjati. Ko sem se nekega večera hvaležno zahvaljevala vesolju za vse izobilje, medtem ko sem strmela skozi okno, sem z glavo udarila ob zid. Posledica udarca je bil hud pretres možganov, ki me je prisilil k temu, da se ustavim in se posvetim samo sebi. Izgubila sem aktivnosti polno in zelo dobro plačano službo, saj sem bila več mesecev nezmožna opravljati svoje delo. Presenetljivo je bilo tudi dejstvo, da je nesreča popolnoma sovpadla z obiskom budističnih prijateljev v mojem domačem kraju. Bilo je, kot da je vesolje ponovno vzelo usodo v svoje roke in se odločilo, da me v tistem trenutku čaka nekaj bolj pomembnega.

Življenje je minljivo – vse, kar imamo, je sedanji trenutek
V času svojega okrevanja sem spala več tednov, nisem mogla razmišljati in vse, kar sem dejansko lahko čutila, je bilo moje srce, medtem ko je kakršnokoli minimalno razmišljanje povzročilo hude bolečine v moji glavi. Vdala sem se in prenehala razmišljati o rokih, projektih kot tudi o veselju in sreči. Preprosto sem svojo pozornost osredotočila na svoje srce in čutila, kako se polni z ljubeznijo. Bilo je dovolj. Nisem imela drugega, kot da sprejmem sedanjost in dovolim času, da me pozdravi. V tem času sem spoznala, kako minljivo je naše življenje. Vsak dan se trudimo služiti denar, svojo pozornost pa večinoma usmerjamo v nekaj, kar naj bi imelo rezultate v prihodnosti – da bi izgubili težo, zgradili hišo, imeli družino ali kariero, da bi zaslužili dovolj denarja za nakup novih oblačil, da bi bili srečni ... Medtem ko smo ves čas preveč zaposleni, da bi dejansko lahko uresničili svoje sanje, nenehno pozabljamo uživati v sedanjem trenutku.

Nič nas ne more osrečiti bolj, kot da živimo v tem trenutku
Ko sem opazovala svoje prijatelje pri ustvarjanju neverjetno lepe peščene mandale, sem se veliko naučila o tem, kaj pomeni biti prisoten v trenutku. Te umetnine niso ustvarili, da bi se z njo hvalili ali jo razstavili. V vsakem posameznem trenutku njenega nastanka so bili popolnoma prisotni in so v svojem delu uživali. Ko je bila mandala končana, so ves pesek zbrali v kozarec in ga stresli v reko, nazaj v naravo. Ti menihi so bili sposobni čutiti veselje v vsakem trenutku.

Dva tedna, ki sem jih preživela z menihi, sta me resnično navdihnila. Verjela sem, da če je uspelo njim, potem mora obstajati način, da to uspe tudi meni. Takoj po okrevanju sem začela z ustvarjanjem svoje lastne prakse, s katero bi v svoje življenje pripeljala popolno ravnotežje in srečo. Po pol leta redne vadbe so se pojavile prve spremembe, zato z velikim veseljem svoje izkušnje danes delim z vami.


Kaj in zakaj?
Ta sekcija zajema 10 preprostih korakov za uporabo na domu in vas bo spodbudila, da v svoje življenje vnesete več harmonije in radosti. Medtem ko boste sledili posameznim korakom in z nasveti eksperimentirali na domu, boste dobili nov zagon, da:

  • naredite nekaj zase – tudi če programu ne sledite do konca, ste mu dali priložnost in poskusili;
  • se naučite živeti v tem trenutku;
  • postanete svoj mojster, ustvarite svoj program in recept za srečo in uspeh popolnoma brezplačno;
    s svojim pozitivnim in uravnoteženim pogledom na svet vplivate na ljudi okoli sebe in tako na zelo enostaven način prispevate k bolj srečnemu in povezanemu svetu, kajti sreča in veselje sta nalezljiva.

Kako se povezati?
V vsakem članku boste našli nasvete in tehnike za preizkušanje, za katere si lahko vzamete vsaj en teden ali dva časa, preden pozornost preusmerite na naslednji članek. Vse, kar morate storiti, je, da dobro preberete vse predloge, izmed katerih izberete tiste, ki se vam zdijo najbolj uporabni, dodate svojo najljubšo začimbo in ustvarite prakso, ki bo kot ustvarjena za vas. Izberite enega ali dva nasveta na teden in jih preizkusite s popolno prisotnostjo. Ne pozabite, šele ko boste zavestno opazovali, kaj se zgodi, ko uporabite točno določeno hrano, zelišča, vonjave, ali se gibali na točno določen način, se boste imeli možnost povezati z vašimi resničnimi potrebami in jazom. Zavedanje vsakega trenutka predstavlja predpogoj za vse spremembe, ki jih želite uresničiti v svojem življenju. Sprostite se, vzemite si čas in naredite svoj urnik.

Prav tako vas vabim, da z mano delite slike ali poročila, iz katerih je viden vaš napredek iz tedna v teden. Obljubim, da bom pridno zbirala vaše prispevke, odgovorila na vaša vprašanja in morda kakšno od vaših zgodb celo delila ter tako širila navdušenje in ljubezen.

Če verjamete, da je moč, da spremenite svoje življenje, v vaših rokah, da končno začutite srečo, ravnotežje in mir kot tudi neprekinjeno radost v vsakem trenutku svojega življenja, potem ste na pravem mestu in popolnoma pripravljeni, da s programom začnete že danes.


Če imate dodatna vprašanja, bi z mano želeli deliti svoje izkušnje ali bi se o kateri izmed tem želeli podrobneje pogovoriti, mi pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..


Nikoli ne zamudite najnovejše zgodbe in informacij!