rabbithole

Nekaj let po prvem obisku Himalaje sem se znašla v viktorijanski kolonialni stavbi, domu indijskega prijatelja, ki se mi zaradi bolezni ni mogel pridružiti na mojem potovanju po slikovitih vrhovih. Počasi sva srkala topel čaj v popoldnevu pozne pomladi, medtem ko so iz daljave prihajali zvoki petja ptic, pomešani s hrupom z ulice, piskanjem rikš, lajanjem psov in glasnim prerekanjem ljudi. Sproščeno je sedel v svojem mehkem stolu in zamišljeno poslušal mojo zgodbo. Nenadoma se je obrnil k meni s svetlečimi očmi in dejal: „To je ena najbolj neverjetnih zgodb, kar sem jih kadarkoli slišal! Veliko ljudi bi bilo pripravljeno plačati, da bi doživeli kaj podobnega, ti pa kot Alica v čudežni deželi uspeš pasti v zajčjo luknjo, brez da bi karkoli poskušala! Nujno moraš napisati zgodbo – zgodbo o ekstremih, na robu katerih se ti je uspelo znajti.


Nekoč, pred davnimi, davnimi časi
Zasmejala sem se in začela: Nekoč, pred davnimi časi ... sem delala v luksuznih letoviščih, obkrožena z najlepšimi vrhovi zasneženih gora, v vlogi strežbe tistim, ki so prišli na počitnice. Vedno popolna, dobre volje in na voljo kadarkoli, pripravljena na vse in brez potrebe po pritoževanju nad kakršnokoli situacijo ali ljudmi. Dnevno sem igrala vlogo nihčeja, da bi si zaslužila nekaj denarja, s katerim bi nekega dne lahko uresničila svoje sanje.

Nato pa sem se tik pred koncem zimske sezone znašla na letalu na poti v povsem drugačen svet – v Indijo, ki je poznana kot vroča, umazana in glasna. Glavni namen potovanja je bil spoznati duhovno učiteljico (Guru), ki je pred leti do mene poslala fanta s knjigo, ki je trdil, da njegova učiteljica ve vse o meni in da jo bom spoznala, ko bo prišel čas za to. Ne glede na moj odziv je fant ostal v kontaktu z mano vsa ta leta. Nikoli prej niti kasneje nisem srečala nikogar tako vztrajnega. Celih 7 let je podarjena knjiga počivala na moji polici, dokler nekega dne nisem spoznala učiteljice meditacije, ki mi je predlagala branje prav te knjige z enakim naslovom in ni vedela, da me le-ta že nekaj let čaka doma.


Sveta vožnja
Potovala sem skupaj z dvema indijskima družinama in fantom. Zardi festivala Holi – festival barv, ki simbolizira zmago svetlobe nad temo in napoveduje pomlad – smo potovanje začeli že ob 3. uri zjutraj. Zaradi praznika je bilo pričakovati gnečo, še posebej na vlakih. Vlak je prispel. Bil je tako natrpan, da nisem razumela, kako bomo vstopili. Eden od družinskih članov se je prerinil naprej, omogočil prehod svoji ženi in otrokom ter me potegnil za roko, da sem se tudi sama stisnila v prenapolnjen vagon. Šele kasneje so mi povedali, da kljub zgodnjemu prihodu niso uspeli pravočasno dobiti kart, zato smo se vsi peljali brezplačno. Bolj kot smo se bližali ašramu (samostan), bolj čustveni so postajali sopotniki okoli mene.

Ob opazovanju sreče in navdušenja na njihovih obrazih, predvsem ker bom končno spoznala Mataji (Guru), sem se začela počutiti vedno bolj tuje. Medtem ko sem opazovala norost dogajanja okoli sebe, se mi je zdelo, kot da sem edina popolnoma brez pričakovanj in čustev.

Dolgo pričakovano srečanje
Mataji je čakala na balkonu, vendar ni prišla bliže, da bi nas pozdravila. Preden sem jo imela možnost spoznati, so me peljali k drugemu Guruju – Babajiju. Nikoli ni nihče pripovedoval o njem, zato nisem bila prepričana, kaj naj si mislim. Stal je pred ogromnim loncem in pripravljal posebno jed za vse goste. Ko sem mu izročila darilo, se je nasmehnil in vprašal: „Koliko?“ Še vedno pretresena zaradi dogajanja med vožnjo z vlakom in spremembo okolja, nisem mogla razumeti, kam točno je ciljal s svojim vprašanjem, tako neprimernim za duhovnega učitelja, saj jih materialna vrednost stvari načeloma ne zanima.

Poskušala sem se vesti profesionalno, kot je bilo v moji navadi, se nasmehnila, pogledala proti nebu in nakazala, kot da je darilo prišlo od tam. Pogledal me je: „Aaa, od Boga. OK.“ Objel me je in zdelo se je, kot da sem bila pripravljena srečati Mataji, ki je glede na pripovedovanja že več let čakala name. Objela me je in zdela se mi je znana.

Menjava vlog
Ko so bili vsi zbrani vsi, so me posedli na prav posebno mesto, tik ob Mataji in Babajiju, kot da bi bila zelo pomemben gost. Najprej so postregli mene, nato pa so opazovali, ali mi je bila hrana všeč. Šele po moji odobritvi so začeli jesti tudi ostali. V samo v 48 urah se je moja vloga iz služabnika drugim spremenila v princesko, ki so ji vsi stregli. Sprememba vlog se mi je zdela konfuzna, še posebej po letih vadbe in prakticiranja biti ponižna in poslušna.

Začel se je ritual ob prazniku holi. Sedela sem na tleh in opazovala skupino ljudi, ki so se po dolgem času spet srečali, da bi skupaj praznovali kot družina. Otroci so ustvarili ogrlice in očala iz trav in cvetja ter jih izročili Mataji in Babaju kot darilo. Sedela sta na stolih pred skupino zbranih kot na odru in končno dala znak, da se boj z barvami lahko prične. Nešteto obrazov, vsi vedri, veseli in igrivi. Sreča se je širila in me posrkala vase, tako da me sploh ni motilo, da so me vsi obmetavali z obarvanim prahom. Izgubila sem se v igri in sem komaj prepoznala sebe.

Izčrpani in lačni smo se ob koncu rituala vsi posedli na tla v dolgo vrsto in v rokah držali krožnike, narejene iz listov. Babaji je sam preveril, da smo vsi dobili hrano in seveda je posebno pozornost namenil prav meni. Kaj hitro je opazil, da je hrana bila še vedno preveč začinjena zame. Zaslišala sem ga govoriti v bengalščini, da mi hrana ni všeč, vendar to nikakor ni držalo, le nisem bila navajena uporabe tolikih začimb. Čeprav sem pojedla vse, se je on odločil, da bo od takrat naprej kuhal ločeno samo zame. Dejansko, karkoli je skuhal v naslednjih dneh, je bilo neverjetno okusno, točno tako, kot sem imela najraje.


Maškarada
Zvečer me je fant, ki mi je pred leti prinesel knjigo, pospremil v Babjijevo sobo. Tekom preteklih let se nisem mogla nehati spraševati, zakaj so izbrali ravno mene in kaj dejansko počnem med vsemi temi tujci, zato sem enostavno vprašala: „Babaji, malo sem zbegana, morda mi lahko pomagaš. Bi mi morda ti lahko povedal, kaj je moj namen tukaj in v tem življenju? Kako to, da ste me končno povabili, da vas lahko obiščem?“

Za nekaj trenutkov se je po prostoru razlila tišina, nato je fant začel prevajati moje vprašanje v bengalščino. Babaji me je pogledal, si nekajkrat počesal brado, kot da razmišlja, nato pa odgovoril: „Ni moja vloga, da ti povem, kaj imaš storiti v tem življenju. To življenje je popolnoma tvoja izbira. Vendar če se morda nekega dne odločiš drugače in namesto tega, da še naprej iščeš znanstvene razlage na svoja vprašanja in se odločiš, da se boš predala božanskemu, potem bom več kot vesel, da mi dovoliš voditi svojo dušo.“

Njegov odgovor je v meni prebudil le še večjo zbeganost, začela sem čutiti veliko razočaranje s tako imenovanim velikim Gurujem, ki je sedel pred mano. Počasi sem odgovorila: „Babaji, če ne veš ničesar o meni, kako to, da mi je fant, ki sedi tukaj z nama, dejal, da Mataji ve vse o meni in da je bilo vnaprej določeno, da jo moram spoznati?“

Babaji se je nasmehnil in počasi zmajal z glavo. „Nihče ni nikoli rekel, da te pozna. Pred mnogimi leti je imela sanje o deklici iz tuje dežele. Na žalost se od takrat ni mogla ločiti od teh sanj. Vendar nikoli nihče ni trdil, da si ravno ti to dekle. Samo čas lahko dokaže, ali je morda temu res tako.“

Vse v meni je začelo vreti od jeze. Kako sem bila lahko tako naivna! Dovolila sem navadnemu tujcu, da me je prepričal, da verjamem njegovi romantični domišljiji, ki dejansko ni imela veze z realnostjo! Bil je tako prepričan, da kar verjame, drži, da je vse skupaj začel tudi ustvarjati ne glede na to, kakšne posledice bo to imelo za druge! Počutila sem se, kot da sem se znašla sredi najbolj ekscentrične drame, kar se jih je kadarkoli odigralo. Le da se je ta za razliko dogajala v moji realnosti. Želela sem oditi takoj, vendar mi tega niso dovolili, saj sem bila po njihovem mnenju preveč emocionalna, da bi lahko ustrezno funkcionirala v "zunanjem" svetu.


Manipulacija ali resnična ljubezen?
Počutila sem se zlorabljeno in tako neumno. Vsem je bilo jasno, kaj se dogaja, samo meni ne. Dekle bele polti, svetlih las in modrih oči, odlična izbira za skladnost s sanjami velike Gurujke, katero vsi občudujejo in ji sledijo.

Zapustila sem Babajija, da se pogovorim s fantom, ki me je v vse skupaj potisnil. Kako mi je mogel vsa ta leta lagati! Vendar za razliko od mene, ki sem kipela od jeze in vznemirjenosti, on sploh ni pokazal potrebe, da bi reagiral, niti mi pojasnil svoje vedenje. Samo stal je tam in me gledal s svojimi ljubečimi, opravičujočimi očmi. Sploh se ni zavedal, kakšne posledice je njegovo sanjarjenje imelo za okolico. Poskušala sem obdržati resen in neizprosen izraz na obrazu, vendar kljub ostremu prizvoku svojega glasu v mojem srcu ni bilo nič drugega kot občutek popolne in čiste ljubezni tako do njega kot do vseh ostalih. Nisem bila sposobna razumeti ničesar več. Želela sem si, da bi se lahko zbudila in bi bilo kot nekoč.

V obupu sem se zaprla v sobo, jokala, zavrnila večerjo, kot tudi da bi s komerkoli govorila. Bilo me je dejansko strah ljubezni, ki se mi je razlivala v srcu kljub vsemu, kar se je zgodilo. Posledično so vsi ostali gostje jedli večerjo, ki je bila pripravljena popolnoma brez začimb samo zaradi mene, medtem ko sem se jaz odločila, da me na večerjo ne bo. Tudi naslednji dan sem zavrnila kakršnokoli hrano, ki mi je bila prinesena. Prosila sem za pogovor z Mataji, vendar le-ta v odgovor na moje obnašanje ni želela govoriti z mano. Spakirala sem svoje torbe in bila pripravljena na odhod, ko je vstopila.

Premirje
Po sobi se je prelila tišina, ki jo je prekinil njen nežen glas: „Draga moja, resnično sem imela sanje dolgo časa nazaj; vendar sem v tem trenutku nesposobna reči, ali si to dejansko ti ali kdo drug. Potrebovala bom vsaj nekaj dni, da bi lahko rekla več.“
Nato je pogledala moje spakirane torbe in dejala: „Ali ne čutiš?“
Ob tem vprašanju sem se počutila samo še bolj neumna in jezna. Kako bi bila lahko sposobna še karkoli čutiti? Sploh nisem vedela, kaj naj si mislim o drami, ki se je ravnokar odvijala pred mojimi očmi.

Vendar pa sem samo mirno odgovorila: „Žal mi je, trenutno je vse precej zamegljeno. Čutim ljubezen do tebe in vseh vas, vendar je veliko ljudi, do katerih čutim podobno.“
Dejala je: „Prosim, ostani, težko bo najti prenočišče za spanje kjerkoli na deželi, kjer smo. Mi pa bomo zelo veseli smo, če ostaneš še nekaj dni.“

Vzela sem minuto za premislek in odgovorila: „Pod enim pogojem – naprošam vas, da me prenehate obravnavati kot princeso in mi dovolite, da tudi jaz pomagam in kaj postorim, ne da samo sedim in jem 3-krat na dan. Grozno se počutim, ko vidim, da vsi nekaj počnejo, le jaz stojim križem rok.“ Mataji je odobravajoče pokimala. Ostala sem in upala na najboljše.

Radost
Nekaj minut kasneje je v mojo sobo vstopila gruča otrok, ki so se želeli igrati. Ni mi bilo potrebno dvakrat reči in že sem jih učila vseh norčij in najboljših iger, kar sem jih poznala. Ko smo se imeli najbolje, sem zaslišala klic Babajija z velikim razočaranjem na obrazu.

Pogledal me je s strogimi očmi in nato sem zaslišala njegov še strožji glas, da sem kar poskočila: „Ali se zavedaš, da si danes dopoldne zavrnila hrano, ki sem jo osebno pripravil samo zate, medtem ko si se odločila, da boš raje jedla riž in jogurt?“ Nisem vedela, kaj naj odgovorim, poleg tega je vame zrlo 30 obrazov gostov z izbuljenimi očmi. Nisem imela druge izbire, kot da se nasmehnem in odgovorim: „Ja, včasih se resnično vedem kot majhen otrok, se strinjaš?“

Njegov obraz se je v trenutku spremenil in s širokim nasmeškom je odgovoril: „Želiš, da te vzamem v svoje naročje in te pocrkljam?“ V tistem istem trenutku so se razblinili vsi moji občutki jeze in razočaranja. Zdelo se je, kot da sem končno dojela pravila igre, v kateri smo se znašli.

Duhovno ime
To je bil zadnji večer, preden se je večina gostov vrnila nazaj v svoje domove. Skupaj smo sedeli v sobi poleg Babajija in Mataji ter pili čaj. Bilo je, kot da se je čas ustavil in sem se znašla nekaj sto let nazaj v času starih jogijev, ki so sedeli skupaj s svojimi učenci, izmenjevali zgodbe in misli, kot smo to počeli mi to popoldne. Takoj, ko sem zaključila svojo misel, se je Babaji obrnil k meni, rekoč: „Imam ime zate. Klical te bom Dutti, kar pomeni poredna kot otrok.“ Nasmehnila sem se. Vse se je zdelo tako naravno in preprosto, brez misterioznosti in posvečenih ritualov. Tako sem dobila svoje prvo duhovno ime.


Sveta krava in predstava
Ko so vsi odšli, sva se z Mataji odpravili obiskat enega izmed vaščanov, ki naju je povabil na čaj. Tik preden smo se poslovili, so nama pokazali svoje krave, simbol božanske matere. Približala sem se kravi, da bi jo pobožala in se v istem trenutku znašla z obema nogama v njenem iztrebku, medtem ko sem se na vse pretege trudila, da ne bi umazala dolgega belega krila. Ravno takrat se nam je pridružila velika skupina vaščanov, ki so me želeli spoznati. Stala sem v kupu kravjih iztrebkov kot izgubljen kuža, ki ne ve, kako se rešiti iz nastale situacije, brez da bi ob vsem prišlo do prevelike drame oziroma brez da bi pokazala svoje noge, kar se v Indiji tretira kot nesprejemljivo. Domačini so medtem že organizirali cev, da bi si z vodo oprala noge. V tistem je zazvonil še moj telefon in Mataji ni preostalo drugega, kot da me pograbi za roko in me posadi v avto z čevlji, polnimi blata. Poskušala sem se opravičiti za zmešnjavo, vendar namesto da bi prisotni v avtu karkoli rekli, smo vsi planili v dolg in glasen krohot.

Vse je Božji dar
Naslednjega dne me je Mataji vzela s seboj na tržnico. Želela sem si, da bi mi, namesto da mi podarja materialna darila, raje pomagala in pokazala, kako resnično ljubiti. Kot da bere moje misli, mi je dejala z nasmehom na obrazu: „Nekega dne boš razumela, zakaj te obdarujem, sedaj pa lahko rečem le, da je Bog v vsem, tudi v našem imetju. Zato te naprošam, da uživaš v vsem, kar ti je dano.“ Ko sem jo opazovala naslednjih nekaj dni, je slika postajala vse bolj jasna. Karkoli je prejela, je delila z ljudmi okoli nje – prav tako čokolado, ki sem jo prinesla za njo. Le redko je karkoli vzela samo zase.

Izbrala je eno izmed svojih zapestnic zame in medtem ko mi jo je zapenjala na roko, se je pridružil Babaji ter dejal: „Nauči se ljubiti vse enako. Naj bodo tvoje misli ves čas pri Bogu ne glede na to, kaj počneš in uspelo ti bo.“

Še tako lahka naloga je lahko težja, kot se zdi na prvi pogled
Končno sem dobila svojo prvo nalogo. Zalivanje rož s pomočjo še ene od pomočnic v ašramu. Mataji jo je nekega dne našla na ulici, po tem ko je njena mati, ki je bila beračka, umrla. Ker ni poznala drugega, je deklica pri petih letih začela beračiti. Mataji jo je vzela domov in jo posvojila.

Začela sem zalivati, kot sem najbolje vedela in znala, vendar mi je dekle takoj predlagalo, da spremenim svoj način dela, zato sem nadaljevala, kot mi je bilo pokazano. Čeprav se mi je opravilo na začetku zdelo dolgočasno, se je prizorišče kmalu spremenilo v velik spektakel. Ko sem začela s pletjem trave, sem stopila v ogromen kup rdečih mravelj, ki običajno puščajo zelo velike sledi po ugrizu. Takoj so me poslali na drugo stran vrta, kjer se je pridružil še Babaji in mi pokazal, kako pravilno zalivati na popolnoma nasproten način od tega, ki ga je imela pomočnica. Ponoviti sem morala vse od začetka.

Ko sem končno spet začela s svojim delom, se je iz službe vrnila Mataji in mi prepovedala, da nadaljujem z delom, saj so bile v zemlji špice, ki bi v primeru, da bi se mi zapičile v roko lahko povzročile okužbo. Prenehala sem z delom na vrtu in se odpravila na sprehod po riževih poljih z Mataji. Celo uro nisem mogla nehati razmišljati in se navznoter hihitati ob spominu na dogajanje na vrtu.


Stare modrosti in zgodbe
Zvečer se je pred vhodom pojavila velika žaba. To me je spomnilo na mojo najljubšo pravljico – Žabji kralj, ki sem jo kot otrok znala popolnoma na pamet. Delila sem svojo zgodbo z Babajijem in Mataji. Potem je Babaji delil z nami svojo zgodbo:

Nekoč je živel fant z imenom Peter. Živel je s svojo sestro in bila sta zelo revna, komaj sta imela kaj jesti. Peter se je odločil, da je napočil čas za spremembo. Šel je h kralju in ga prosil, naj mu da konja in nekaj denarja. V zameno je obljubil, da bo naredil kupčijo, s katero bo pridobilo celotno kraljestvo. Prodal je konja in uporabil denar za nakup hrane zase ter svojo sestro. Ker se Peter ni nikoli vrnil, se je kralj odpravil na obisk. 

Tik pred kraljevim obiskom je Peter skuhal hrano in jo skril. Ko je kralj vstopil, se je Peter pretvarjal, da pripravlja hrano na praznih tleh. Medtem ko je s kuhalnico mešal nad praznimi tli, je uporabljal čarobno mantro, ki iz nič pridela veliko hrane. Nekaj minut kasneje se je hrana, ki jo je predhodno skril, pojavila v njegovih rokah. Kralj je želel izvedeti mantro, za katero je moral plačati veliko denarja. Peter ga je opozoril, da mantre ne sme deliti z nikomer, sicer bi izgubila pomen.

Kralj je organiziral velik festival, povabil celotno kraljestvo in uporabil mantro, da bi pripravil hrano za vse povabljene. Ne glede na to, kako se je trudil, mu ni uspelo. Ponovno se je vrnil k Petru. Peter mu pojasnil, da verjetno ni pravilno uporabil dane mantre in da je za neuspeh kriv sam. Poleg tega pa je Peter že imel pripravljeno novo ukano. Dejal je, da je za neuspeh pripravljen žrtvovati svojo sestro. Kralj je zabodel Petrovo sestro, ki je v trebuhu imela blazino in je po trebuhu zlila barvo, da bi se zdelo, kot da je vse bilo res. Kmalu zatem je Petru uspelo oživiti svojo sestro. Kralj je ponovno želel vedeti mantro. Peter mu je izdal mantro, vendar je kralju tudi zapovedal, da v primeru, da mantra ne bi delovalo, ne bo kriv.

Kralj se je vrnil na grad in ubil svojega ministra. Uporabil je čarobno mantro, da bi ga oživil, vendar mu ni uspelo. Jezen je poslal po Petra. Dali so ga v krsto in ga tam pustili cel teden brez vode. Zaklenjen v krsti, je Peter začel ponavljati: „V nebesa grem. V nebesa grem.“ To je slišal poslovnež, ki je šel mimo. Približal se je krsti in Petra vprašal, če bi se mu lahko pridružil. Peter mu je zabičal, da lahko, vendar o tem ne sme nikomur povedati, sicer bodo vsi želeli zraven. Poslovnež je odprl krsto in zamenjala sta mesta. Teden kasneje so krsto vrgli v reko.

Peter se je vrnil h kralju, ki je bil tako navdušen, zato se je odločil, da bo tokrat sam preizkusil novo mantro. Krsto s kraljem so peljali do srede morja in jo vrgli v vodo. Kralj, ponavljajoč mantro, je umrl. Peter je postal kralj.

Kljub temu da je lahko izbral katerokoli zgodbo, je izbral zgodbo, s katero nas je želel poučiti, da kar morda deluje za druge, ni nujno, da bo delovalo tudi za nas. To je bil eden najlepših večerov v ašramu. Bili smo kot majhna družina, združeni, izmenjevali in skrbeli smo drug za drugega, preplavljeni z ljubeznijo in srečo. Počasi sem se začela počutiti, kot da se vračam domov.


Obisk daljne vasi
Naslednjega dne smo se odpravili na obisk v majhno vasico, kjer je živela mati od Mataji. Vsi so me obdarovali, objemali in sprejeli, kot da bi bila del družine, čeprav o meni niso vedeli ničesar. Ko smo odhajali, smo vsi imeli solze v očeh, prosili so me, naj ostanem ali se kmalu vrnem. Povsod okoli mene je bilo toliko brezpogojne ljubezni, ki je bila uperjena vame ne glede na to, kaj sem rekla ali naredila. Nisem mogla razumeti, kako je bilo mogoče, da sem bila deležna toliko ljubezni od tujcev, medtem ko sama še vedno nisem bila sposobna ljubiti brezpogojno. Ko sem razmišljala o tem, so mi po licu drsele solze.

Ko smo se vrnili domov, sem zaslišala, kako Babaji kriči nad obiskovalci, kot da bi jim želel nekaj dopovedati. Približala sem se in ga začela žgečkati po hrbtu, rekoč, da kričanje škoduje jetrom. Obrnil se je k meni in ne v njem niti okoli njega ni bilo niti kančka občutka jeze. Bil je popolnoma enak kot vedno. Nisem mogla razumeti, kako je tako mirni in ljubeči osebi uspelo kričati tako glasno, samo sekundo nazaj. Spomnila sem se zgodb o razsvetljenih mojstrih, ki vpijejo iz ljubezni, saj se nekateri ljudje niso sposobni naučiti lekcije, če se jim le-ta pove v umirjenem tonu.

Pred večerjo se je Babaji obrnil k meni: „Ostani tukaj in iz tebe bom napravil pravo Indijko.“ Kasneje so mi povedali, da je to pomenilo, da bo iz mene naredil posvetno osebo, katera je sposobna ljubiti vse enako, ne da bi sodila.

Namen življenja in joge
Zadnji večer pred mojim odhodom sem ostala sama z Babajijem in Mataji. Dejala sta, da se je za to, da bi lahko našli Boga, včasih potrebno ustaviti, si ustvariti svoj lasten prostor in vanj povabiti Boga. V tistem trenutku sem dojela, da resnična joga nima veze z zahtevnimi dihalnimi tehnikami in naprednimi gimnastičnimi položaji telesa. Bistvo je v preprostih dejanjih in načinu življenja, ki ga živimo, ljubezni, ki jo širimo, in trenutkih, ki jih delimo z ljudmi okoli sebe. Gre za to, kdo smo in kako smo to sposobni izraziti na način, ki koristi čim več ljudem.

Ko sem pomahala v slovo, nisem mogla verjeti, da se je vse dejansko zgodilo. To je bila ena izmed najbolj ekscentričnih, norih, nerealnih in istočasno resničnih izkušenj mojega življenja. Besede Mataji so odmevale v mojih ušesih: „Bistvo življenja je biti vesel in srečen, namesto da se predaš negativnosti.“ Zaprla sem oči in padla v globok spanec, pripravljena, da končno najdem svoje ravnovesje med skrajnostmi, v katerih sem živela zadnje mesece.


Če vas je članek navdušil, imate kakršnakoli vprašanja, ali bi želeli delili svoje izkušnje in občutke z mano, razpravljati o katerem izmed trenutkov, mi pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..


Nikoli ne zamudite najnovejše zgodbe in informacij!