The Key to Success

„Pri 27-tih so se mi izpolnile vse želje. Kaj naj storim sedaj?“ To je bilo vprašanje, s katerim sem nakazala temo svojega govora na TEDx konferenci pod vodstvom študentov Univerze v Mariboru.


Ko sem pol leta pred dogodkom prejela neformalno povabilo enega izmed organizatorjev, nisem bila prepričana ali sem dejansko slišala prav. Z veseljem sem seveda potrdila svojo udeležbo, čeprav nisem verjela, da bom tam dejansko nastopala, niti nisem razmišljala o temi svojega govora. Ko pa sem nekaj tednov pred dogodkom prejela uradno povabilo, me je stisnilo v grlu. Postalo mi je jasno, da je odločitev moja – sedaj ali nikoli.

Kako prebuditi pozornost študentov in hkrati zadovoljiti standardom dobre prezentacije?
Kljub temu da nisem imela veliko časa, nisem nehala razmišljati o tem, kaj naj povem študentom, da bi to bilo dejansko uporabno in da ne bi med govorom brskali po internetu ali se dolgočasili. Kako naj prilagodim svoj govor, da bi ustrezal standardu dobrih govorov Tedx-a? In najbolj pomembno od vsega – kako naj kljub pričakovanjem in predpisanim standardom za uspešnost govora, ostanem jaz? To je bil trenutek, ko sem začela razmišljati, da morda ne bi nastopila.

Preprosto povej svojo zgodbo
Sedeč na drevesnem štoru, globoko v gozdu, opazujoč čudoviti gozdni potoček pod seboj, veselo poplesavanje lističev v vetru in ob poslušanju žvrgolenja ptic, se je v meni oglasil drobcen glasek: „Povej jim svojo zgodbo. Saj vendar nisi doživela toliko neverjetnih dogodkov, da bi za vedno ostali skriti?“

Čeprav je bil tih in nežen, je glasek vendarle imel prav. Zakaj ne bi delila svojega potovanja v iskanju uspeha in sreče ter najpomembneje v iskanju sebe! Odločila sem se, da mladim entuziastičnim študentom, polnim pričakovanj in z željo po uspehu v družbi, predstavim svoje potovanje.

Vsakič, ko delimo svojo zgodbo, sebe razumemo bolje in postanemo bolj hvaležni
Poleg zgodbe o potovanju, polnem naključij, ki to niso bila, sem le-to povzela s kratkimi ugotovitvami, do katerih sem na svojem potovanju prišla. Upam, da vam zgodba pomaga in vas navdihne pri uresničitvi vašega bistva – sebe.

Zahvaljujem se vsem prisotnim, še posebej pa vsem tistim, ki so me ves čas nesebično sprejemali, spodbujali in mi pomagali na moji poti do pristnega uspeha in sreče.


Če vas je govor navdihnil, delite ta video s prijatelji ali me kontaktirajte in delite svoje izkušnje: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..
Nikoli ne zamudite najnovejše zgodbe in informacij!